Тестването на Наръчника за умения за управление на кариерата започна

Нов етап на международния проект Carma

В Унгария в професионалната гимназия по транспорт “Weiss Manfred” започна тестването на Наръчника, създаден по проект Carma, финансиран от програма Erasmus Plus.

Групата от 5 учители в сферата на професионалното образование които присъстваха на тренинга през месец септември  в град София. Сега те имат ангажимент да обучат свои колеги от образователната институция. Също така да използват Наръчника за управление на кариерата с цел да го тестват в реални работни ситуации по време на учебните часове с ученици.

Тестването на Кариерния наръчник стартира първо в Унгария в професионалната гимназия „Weiss Manfred”. Това поставя проекта Carma и целия му екип в напълно нова фаза. Това пилотно апробиране на “Наръчника” ще помогне на участниците в неговото създаване да получат ефективна обратна връзка относно съдържанието, неговата приложимост и най-вече полезност за учителите в сферата на професионалното образование, които ежедневно работят с ученици, застрашени от преждевременно отпадане.

В следствие на обратната връзка от пилотните сесии в партниращите училища, може да бъде променено съдържанието на Наръчника с цел максимално ефективно да отговори на нуждите на професионалистите, които ще го прилагат в работата си с ученици.

„Наръчникът за обучение на учители в сферата на професионалното образование и обучение за умения за управление на кариера“, разработен по време на проекта, може да бъде изтеглен безплатно. Щракнете тук, за да изтеглите на английски език

Повече за проекта Carma може да научите ТУК.

Ако искате да получавате актуална информация за проекта, може дас е регистрирате:
ТУК

Comments are closed.